söndag 4 mars 2012

3 idiots: all is well

Idag ar det 4 mars. Det regnar, men ar inte sa superkallt. Varannan sekund gar det forbi en tibetansk buddist med sin vinroda drakt och filosoferar. Om det ar nagonting jag blir galen pa har ar det trafiken. Folk tutar och kor som galningar. Kommer vara horselskadad nar jag kommer tillbaka till Sverige. Har i Dharamsala ar det bergigt. Det gar antingen upp eller ner. Finns nastan ingen platt mark alls.

Den har veckan har vi gjort lite av varje. Haller pa och laser Till jordens yttersta grans. Vi har passat Grace, Esther och JD, tre barn pa basen. I onsdags var vi med Niklas pa bonevandring. Vi gick forbi en by dar bara barn bor. De bor pa internat, fran ca fyra ars alder till arton ar. Vi fortsatte sedan till ett cafe dar vi kopte oss varsin smoothie med banansmak, gott! Niklas berattar om den tibetanska buddismen och hur den borjar nastla sig in i Sverige, lite laskigt.. Vi avslutar dagen med att ga denna bonevandring som de tibetanska buddisterna gor (runt templet). Tusentals boneflaggor svajar forsiktigt och bonesnurrorna snurrar emellanat.

Fredageftermiddagen bestod av vandring i Naddi (byn dar vi bor). Vi halsar pa en gammal man, Harry. Han "lever" tillsammans med sin fru. De har dock inte talat med varandra pa elva ar, knas! Anda bor de i rummen intill varandra. Dagen avslutas med en bollywoodfilm, 3 idiots, tillsammans med Elin, Marlene, Pontus, Alok och Shawn (tva killar som jobbar pa basen). Vi far uppleva riktigt indisk film med indisk dans och sang.

Igar (lordag) var vi i lower Dharamsala. Elin och jag kopte oss varsin punjabi, vi kopte oss lite tyger for att sy upp lite annat och sa hittade vi lite annat smatt och gott. Dock luktar det inte sa gott i den delen av staden, damm och jag vet inte vad..

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar